Pošírovaný losos so šalatom z orza
Ľahká večera, pôvodný recept je s kôprom namiesto vňaťky, ale keďže moji chlapci kôpor nejedia, musela som zvoliť inú variantu. Sebe som samozrejme dala kôpor:) Dip si môžete pripraviť aj z kyslej smotany alebo jogurtu, s pretlačeným cesnakom, olivovým olejom a citrónovou šťavou namiesto majonézy. A keďže nemáme doma momentálne foťák, foto je z mobilu, ale musela som vynechať fotopostup.
Suroviny
- losos bez kože
- 5 ks jarná cibuľka
- šalátová uhorka
- alebo kôprová vňať čerstvá petržlenová vňať
- 2 citrón
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- slovenská ryža - orza
- olivový olej
- majolka
- alebo jogurt kyslá smotana

minút
príprava
6-8 ryba
minút
tepelná úprava
Postup receptu
Do hlbšej panvice dáme toľko vody, aby boli kúsky lososa ponorené.Pridáme pokrájaný citrón na plátky a dve celé jarné cibuľky. Necháme zovrieť, stíšime a vložíme lososa. Varíme tesne pod bodom varu cca 6-8 minút, prikryté. Po uvarení vyberieme.
Do slanej vody dáme variť orzo.
Medzitým si na jemné kocôčky nakrájame uhorku, a cibuľku.
Dip si pripravíme zmiešaním majonézy s olivovým olejom, citrónovou šťavou, olivovým olejom a smotany. Okoreníme, a pridáme vňať.
Uvarené orzo zlejeme, a prepláchneme studenou vodou. Zmiešame s uhorkou, cibuľkou, vňaťkou a citrónovou šťavou a olivovým olejom.
Rybu podávame na šaláte s dipom na poliatie.

prst
irina,19. 2. 2014 10:18