Choď na obsah Choď na menu
 


Veľkonočné maškrty -Ovsené vrkôčiky s medíkom

180 ml mlieka

½ kocky droždia

1 pl kryštálového cukru

80 g kvetového medu

450 g polohrubej múky

60 g ovsených vločiek

50 g masla

2 vajcia

štipka soli, papier na pečenie

Z droždia, vlažného mlieka a cukru si urobte kvások. Po vykysnutí ho vymieste s múkou, ovsenými vločkami, soľou, maslom, vajcami a medom (1 pl medu odložte nabok) na hladké cesto. Nechajte kysnúť asi 90 minút. Na pomúčenej doske rozdeľte cesto na 8 porcií – tie vyvaľkajte na dlhé šúľance a každý rozdeľte na tri rovnaké časti. Z nich zapleťte vrkoče a konce dobre pritlačte. Položte na plech vyložený papierom na pečenie, zakryte a nechajte kysnúť ďalších 30 minút. Odloženú lyžicu medu rozmiešajte s 1 pl vody. Túto jednoduchú zmes použite na potretie vrkočov. Napokon posypte zvyšnými vločkami a pečte v predhriatej rúre cca 20 až 25 minút pri 200 stupňoch.

 

 

 

  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

super

lenka,22. 10. 2014 10:53

velmi mi ti chutilo a k tomu este gulas a bolo to peckove

ďakujem za pomoc pri vareni

Mamka333,3. 5. 2012 20:18

Ďakujem veľmi pekne!!!Tvoj recept mi pomohol.Spravila som ho a bol super a deťom veľmi chutil ešte raz ĎAKUJEM:-)